Senfølger af seksuelle overgreb - at overleve eller leve?, Mundo, Quarta, 28. Fevereiro 2018

Hvordan støtter man mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb? Hvilke muligheder er der, og hvad virker – og hvad virker ikke? Omkring 10 pct. af alle børn bliver udsat for seksuelle overgreb. De vokser alle op og skal som voksne lære at mestre livet med de skader, de har med sig. Men hvordan?

Huset Zornig udarbejdede i 2015 en undersøgelse, hvor 35 voksne krænkede børn fortalte om deres overgreb, deres mestring og deres liv som voksen. Over halvdelen af dem døjer som voksne med alvorlige senfølger som psykiske og fysiske lidelser, lavt selvværd, arbejdsløshed, gæld, rusmiddelmisbrug, ringe evne til at knytte følelsesmæssige bånd, ensomhed og generel mistrivsel.

Nogle har fået det, man kan kalde et bæredygtigt liv i trivsel. I hvert fald på overfladen. Men under overfladen lurer ofte sorgen, vreden og frygten for ikke at kunne opretholde facaden. Faktisk hos de fleste. Enkelte ser ud til at komme sig helt – hvor tendensen er, at de har mødt en terapeut, en partner eller en anden betydningsfuld anden, der gennem omsorg har kunnet genetablere det tabte.

Med udgangspunkt i undersøgelsen, samt egen erfaring med mestring af overgreb i barndommen, tager Lisbeth Zornig Andersen dig igennem, hvad forskningen på området viser, og hvad mennesker, der selv har oplevet overgreb, mener, at der skal til for at overkomme – eller i hvert fald leve med – hvad der ikke kan ændres.

Lisbeth Zornig Andersen vil også diskutere behovet for og lysten til hævn, herunder omfanget af domme og deres udmåling. Hun vil fortælle om hævnlyst, der er et tema i hendes roman ”Bundfald”, hvor tidligere seksuelt krænkede børn griber til selvtægt – og hvad det fører til. Samtidig fortæller hun om centrale pointer fra hendes kommende biografi om livet som voksent brændt barn: "Fra vrede til voksen".

Sted: SDU Slagelse. Sdr. Stationsvej 28, 4200 Slagelse, lokale A2.04 indgang B, 2. sal.

Tid: Den 28. februar fra kl. 19 til 21 med en pause undervejs.

Det er mulighed for køb af udvalgte bøger under foredraget.

Senfølger af seksuelle overgreb - at overleve eller leve?

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não