Seminar practic de Muzică și Mișcare pentru cadrele didactice, Mundo, Sexta, 20. Abril 2018

Asociația Dalcroze România invită cadrele didactice din învățământul primar la un nou Seminar practic de muzică și mișcare. Anne-Claire Rey-Bellet, profesoară la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva și una dintre cele mai apreciate specialiste în metoda Dalcroze, va susține cursuri în zilele de 20 și 21 aprilie 2018 la Hanul Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90, București).

Pe parcursul celor 10 ore de seminar, învățătorii și profesorii din învățământul primar pot experimenta diferite fațete ale pedagogiei muzicale de tip activ Dalcroze în relație directă ** noțiunile programei: schema practică de organizare a unei ore de muzică și mișcare, integrarea unor noțiuni muzicale pentru elevi ** vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, valorizarea cântecelor prin mișcare, exerciții de concentrare, coordonare, reacție, expresie, dezvoltare corporală prin și pentru muzică, sugestii muzicale pentru dezvoltarea și îmbogățirea percepțiilor corporale.

Program:
Vineri, 20 aprilie 2018: 17:00 – 20:00
Revizitarea noțiunilor de bază in educația muzicală – tempo, ritm, melodie, frază, masură, expresie – prin intermediul exercițiilor dezvoltate în pedagogia muzicală de tip activ Dalcroze. Experimentarea personală a acestor noțiuni constituie baza transmiterii lor.

Sâmbătă, 21 aprilie 2018: 10:00 – 13:00 / 14:00 – 18:00
Aplicarea tuturor acestor noțiuni muzicale pornind de la programa pentru materia Muzică și mișcare din România.

La stagiul derulat în zilele de 20 și 21 aprilie 2018 pot participa maxim 40 de cadre didactice din învățământul primar, iar taxa de participare este de 250 Ron.
Pentru participanții la seminariile anterioare se acordă o reducere de 10% din taxa de înscriere.

Înscrierile se pot **** pe site-ul , sectiunea Programe.
Informații la office@dalcroze.ro și la numărul de telefon 0730123857.

Proiect organizat de Asociația Dalcroze România ** sprijinul Arcub și PMB.

Seminar practic de Muzică și Mișcare pentru cadrele didactice

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não