14. Abril 2018 - 8:00

PFF - Vivicitta 2018, Mundo, Sábado, 14. Abril 2018

Működésünk során több olyan segítő szervezettel, intézménnyel találkozunk, akik nagy szívvel-lélekkel végzik munkájukat, figyelnek a rájuk bízottakra. Őket szeretnénk támogatni továbbra is adományokkal, önkéntes munkával.
Egy ilyen segítő kezdeményezés, melyet a Viviccitta alkalmával támogatunk a "Vissza közénk - kiút a hajléktalanságból" projekt

Bővebben a projektről: „Azért vagyunk és dolgozunk, hogy azon hajléktalan embertársaink, akik együtt dolgoznak velünk, kijuthassanak a hajléktalanságból, és mindabból az embertelen életformából, ami azzal jár.
Munkánkat a „housing first”, vagyis „lakhatás először” szemléletre építjük, melynek kiindulása a lakhatás megteremtése, célja pedig a minőségi kapcsolatokon keresztül bekövetkező talpra állás és gyógyulás, az önértékelés útjára való visszatalálás.
Munkánk része az intenzív és összetett szociális munka, amely a projektbe bevont hajléktalan embereket képessé teszi a lakhatásuk hosszú távú fenntartására, ezáltal segít nekik visszatalálni az önálló életbe.
A lakásokba beköltöztetett egykori hajléktalanok köré szakmai segítséget és mentorhálózatot szervezünk önkéntes szakemberekből (addiktológus, szociális munkás, pszichológus, pénzügyi tanácsadás feltorlódott adósságok esetében).
A közös munkánk során azt szeretnénk megtapasztalni, hogy a programunkban részt vevő támogatottaink felfedezhessék saját értékeiket, tehetségüket, erőforrásaikat, és azt is megtanulhassák, hogyan tudják ezeket használni és fejleszteni.
Tervünk és álmunk hosszú távon a szolgálat kiterjesztése és újabb lakóközösségek elindítása.”
A projekt felelőse: Novák András

Mi nagyon megszerettük ezt a projektet, a projektben élő 3 csodás, cselekvő, tenni akaró embert, akiket az idei futással támogatni fogunk.
Jöjjenek a konkrétumok:
S. Fogpótlását támogatjuk, hogy nagyobb esélyekkel induljon a munkerőpiacon
M. Burkoló tanfolyamot szeretne elvégezni, hogy ügyességéről papírja is legyen és tudjon tisztességes bérért dolgozni.
P. jogosítványának megszerzését szeretnénk támogatni

Fontos tudnotok, hogy az érintett személyek velünk lesznek a futáson, lehetőségetek nyílik beszélgetni velük, s talán még futnak is a jóügyért.
A Pálferi Karitász 2013 áprilisában alakult meg Pál Ferenc katolikus pap, mentálhigiénés szakember, kedd esti alkalmaira járó „pálferis” közösség tagjaiból, a Pálferi, Teljes Életért Alapítvány égisze alatt.
Szervezetünket az a mindenkiben benne élő mély érzés hívta életre, hogy segíteni, adni jó, együtt, közösségben pedig még inkább. Célunk, hogy a lelkes, segítő szándékok cselekvésbe forduljanak, és minél többen tapasztalják meg az önkéntes munka, a segítségnyújtás örömét.
A PFK vezetője: Jákfalvi Anett


Elérhetőségek:
honlap:
Facebok:

e-mail: karitasz@palferi.hu

PFF - Vivicitta 2018

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não