29. Março 2018 - 20:30 até 23:30

Otomachine + support: Jagmonkx, Mundo, Quinta, 29. Março 2018

"This is not a gig as you know it, it’s a mindblowing party!"

Frank Deruytter verzamelt in Otomachine vijftien geweldige jazz- en popmuzikanten die hun pluimen verdienden bij onder meer Brussels Jazz Orchestra, El Tattoo Del Tigre, Blue Blot en Selah Sue. Verwacht stomende funk in de grote traditie van James Brown en zijn ***** Horns of de latere JB’s (Fred Wesley, Maceo Parker en *** Wee Ellis), Stax en de P-funk van het geschifte Parliament/Funkadelic met George Clinton en Bootsy Collins. Ritmische staccato tussen blazers, bas en drums en een vette nadruk op de eerste noot van de maat dus … ‘A full operational mothaship of funkateers, going down on the one and nothing but the one!’ Het Heistse dj-duo Babyshaker and the Shaken Baby sluit de avond af!

Support act Jagmonkx is een 7-koppig funkcollectief opgestart in september 2017. Popsongs die zichzelf steeds opnieuw heruitvinden worden op je afgevuurd tijdens een energetische set. De band staat garant voor opzwepende ritmes en complexiteit die subtiel knipoogt naar acid jazz. Het is moeilijk om de sound eenduidig weer te geven, maar het klinkt een beetje als een turbulente affaire tussen Steely Dan en Tower of Power, of een stevig avondje stappen met de bandleden van Jamiroquai en Moloko.

Otomachine + support: Jagmonkx

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não