17. Março 2018 - 19:00 até 22:00

Micul infern de Mircea Ştefănescu, Mundo, Sábado, 17. Março 2018

Micul infern de Mircea Ștefănescu
Regia: Mircea Cornișteanu
Sala Studio

Ilustrație muzicală: Mircea Cornișteanu
Scenografie: Clara Labancz

**: Ileana Stana Ionescu / Rodica Popescu Bitănescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragos Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea


O comedie despre iadul conjugal, așa *** numim, cei mai mulți dintre noi, instituția matrimonială, un spectacol care propune publicului contemporan - pentru care o căsnicie de peste patru decenii poate părea curată utopie - un elogiu al vieții de familie.

Un text la fel de actual azi, ca la data scrierii lui, în 1948, prin măiestria construcției și a dialogului, prin hazul și ironia replicilor, Micul Infern este o veritabilă comedie umană. O piesă la care vom afla dacă povara jugului conjugal se suportă mai ușor în trei și dacă micul infern al căsniciei se poate transforma în Paradis.★★★★★ "un spectacol sincer, onest, viabil. (...) Cei mai tineri (consumatori îndeobşte de forme şi stilistici noi, chiar excentrice) vor putea descoperi o posibilă formulă de succes dintotdeauna pe scenele româneşti. Ea s-ar traduce cam aşa: o distribuţie pertinentă ** actori iubiţi, o ******* discretă, eficientă şi un text în adevărul căruia oricine se poate regăsi, mai devreme sau mai târziu."
Răzvana Niță, Port.ro


★★★★★ "Distribuţia se pliază pe conceptul regizoral şi îl serveşte remarcabil. Pentru că atât rolurile cheie, cât şi cele secundare sunt ireproşabil interpretate: "Micul infern" va câştiga şi de astă dată pariul ** Marele Public, oferind un spectacol de comedie longeviv pentru că beneficiază şi de o distribuţie de elită căreia regizorul i-a speculat harul pentru o comedie de calitate".
Ileana Lucaciu


★★★★★ "Micul Infern e o piesă despre căsătorie. În ciuda titlului, e pro căsătorie, ale cărei dificultăţi nu sînt ignorate, dar despre care autorul crede că pot fi depăşite, ** tact şi umor. Scenele în care fiecare dintre soţi (Ilinca Goia şi Liviu Lucaci) îi îndepărtează, păcălindu-i, pe amorezii partenerului, sînt antologice: alerte şi lejere, îţi induc un optimism greu de trăit , altfel, în epoca actuală: totul se poate, dacă oamenii se iubesc (...). În rolul soacrei, Ileana Stana Ionescu, cea care, acum 40 de ani, în montarea lui Sică Alexandrescu, a jucat rolul soţiei, e savuroasă. Ea umanizează şi "instituţia" soacrei..."
Iaromira Popovici, DILEMA veche

★★★★★ "Aşa *** era de aşteptat, punctul forte al spectacolului este Ileana Stana Ionescu, absolut magistrală în rolul soacrei. Am admirat întotdeauna firescul ieşit din comun ** care îşi întruchipează personajele şi nu m-a dezamăgit nici de data aceasta."
Gabriela Hurezean, Muze și armeBiletele se pot achiziționa de pe portalul , dar și de la casa de bilete a Teatrului Național.

Micul infern de Mircea Ştefănescu

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não