Massive Attack koncert | vendég: Young Fathers, Mundo, Sábado, 23. Junho 2018

Please scroll down for English!

A modern elektronikus könnyűzene kikerülhetetlen csapata, a trip hop stílus egyik elindítója, a brit Massive Attack megannyi év várakozás után ismét Magyarországon! Az elképesztően sokszínű és hihetetlen hangulati mélységekbe markoló zenéket június 23-án élhetjük majd át a Budapest Sportarénában!

A 30 éve a pályán mozgó formáció még 1988-ban, a bristoli klubélet bugyraiban kezdte működését és a különleges, hip hop, funk, dub és r&b elemekkel sűrűn átszőtt, belassult elektronikus zenéjük nagyon hamar megtalálta az értő fülekhez vezető utat, és a 90-es évek elejére, lényegében az általuk életre hívott egyedi hangzásból megszületett a trip hop sokrétű zenei világa.

A Robert Del Naja („3D”), Grant Marshall („Daddy G”) és Adrian Thaws („Tricky”) kreativitásából kisarjadt, 1991-es Blue Lines albumra nagyon hamar ráharaptak a zenei ínyencek, az 1994-es Protection - amely után Tricky szólókarrierbe kezdett - és az 1998-as Mezzanine már igazi átütő sikert, és nem kevés szakmai elismerést hoztak a zenekarnak.

Ezt követően már öt évet kellett várni a következő, 2003-as 100th Window, majd hét évet a 2010-es Heligoland lemezekre majd a zenekar egy időre el is tűnt az aktív turnézók sorából, és bár olykor azért felé-fel tűntek a zenei hírekben, közel négy évig viszonylagos csend honolt a Massive Attack körül. 2014-től kezdve viszont már nem csak rendre ott szerepelnek a legrangosabb koncerthelyszínek és fesztiválok fő fellépői között, de a 2016-os Ritual Spirit kislemezen, több mint húsz év után, Tricky is beszállt a zeneírásba.

A zenekar tehát tovább írja a saját és a trip hop stílus történetét, 2018 nyarán pedig végre mi magyarok is újra élőben adhatjuk át magunknak a zseniális csapat ezernyi rétegből összefonódó dallamainak és ritmusainak!

A Massive Attack ráadásul nem egyedül érkezik, ugyanis június 23-án, szombaton a gyakorlatilag már állandó kísérő vendégüknek tekinthető, skót Young Fathers alternatív elektronikából táplálkozó, egyedi pop zenéje hangolja majd be az Aréna közönségét!

► Helyszín: Sportaréna (1143 Budapest, Stefánia út 2)
► Jegyárak: 7 990-17 990 Ft (Álló: 14 990 Ft, nincs kiemelt állóhely, küzdőtér teljes területe elérhető a normál álló jeggyel)
► Jegyelővétel:
Online: http://bit.ly/2DKwyK8
Személyesen: http://bit.ly/2o6JYVY

ENG

One of the most important bands of modern electronic music Massive Attack returning to Hungary on 23 June to vivfy their unique sound in Budapest Sportarena. The creators of trip hop will bring special guests too: the Edinburgh based Young Fathers will open the show.

► Date: 23 June 2018
► Venue: BudapestArena (1143 Budapest, Stefánia út 2)
► Ticket prices: 7990 - 17990 HUF (Standing ticket: 14990 HUF)
► No separated 'front of stage' standing tickets. The whole standing area will be available with normal standing tickets.
► Ticket sale:
Online: http://bit.ly/2DKwyK8
Ticket offices: http://bit.ly/2o6JYVY

Massive Attack - Voodoo In My Blood: https://www.youtube.com/watch?v=ElvLZMsYXlo
Massive Attack - Angel: https://www.youtube.com/watch?v=hbe3CQamF8k
Young Fathers - Shame: https://www.youtube.com/watch?v=2PdYvkaYsaU

Massive Attack koncert | vendég: Young Fathers

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não