Kalandtúra Grúziában - 10 nap (5 nap szabiból), Mundo, Sexta, 18. Maio 2018

Olyan helyekre is elviszlek, amelyekről az útikönyvek nem írnak!
Egyedülálló program Grúziában. Fókuszban a kaland.
Jól bejáratott útvonal, tapasztalt túravezetéssel. Pünkösd miatt 10 teljes napot kalandozhatsz a Kaukázusban pusztán 5 nap szabiból.


PROGRAM:
05.18.
Indulás Budapestről a Wizzair éjszakai járatával.

05.19.
Hajnalban érkezünk Kutaisibe. Buszunk a reptéren vár majd ránk és egyből megkezdjük utazásunkat a Nagy-Kaukázus hegyvonulatai közé. Délután gleccser túra, majd pihenés.

05.20.
Ushgulit a legmagasabban lévő európai lakott települést látogatjuk meg. Miután feltérképeztük a kis szván falut elindulunk a Shkhara gleccser felé, mindezt lóháton. Pár órás lovastúránk után hacsapuriban gazdag ebédben lesz részünk autentikus környezetben, majd visszatérünk Mestiába.

05.21.
Elhagyjuk a hegyvidéket és székhelyünket áthelyezzük a tengerpartra. Délután érkezünk meg Batumiba, ahol városnézés után kipihenjük az utazást és az előző napi túrát.

05.22.
Grúz suprán veszünk részt az adjarai hegyek között megbúvó apró, rendkívül autentikus borászatban. A supra egy grúz lakoma, ahol annyi ínyencséget tömhetsz magadba, amennyi csak beléd fér. Garantáltan gurulni fogsz hazáig. A hangulat fokozására előkerülnek a boros és chachás kancsók, majd megjelennek a táncosok és zenészek. Késő délután érünk vissza Batumiba, ahol kis pihenés után még rövid városnézés vár ránk.

05.23.
Reggeli után indulunk Batumiból a Martvili kanyonba, ahol csónaktúrázunk. Ezután az Okatse kanyonban teszünk egy kis túrát , majd városnézés Kutaisziben.

05.24.
Korán indulunk Goriba, Sztálin szülőfalujába. Ezután Uplistsikhe barlangvárosa, és a grúz hadiút látványosságai következnek. A naplementét a Szentháromság templom tövéből és a nagy Kazbek takarásában figyelhetjük.


05.25.
Egész napos túrázás a program. Elhagyatott vidékeken járunk majd több százéves erődrendszerek, elnéptelenedett falvak mentén. Terepjárókkal közelítjük meg a túránk kezdetét, onnan pedig 16 km távot teszünk meg gyalog oda-vissza. Könnyű, szintemelkedés nélküli völgytúra lesz festői környezetben, ahol minden egyes kő mesél.

05.26.
Reggeli után Tbiliszibe indulunk. Városnézés és pihenés a mai program.

05.27.
A teljes napot Tbilisziben töltjük. Bejárjuk a művész negyedet és a város főbb nevezetességei mellett bekukkantunk olyan helyekre is, amiket csak a helyiek ismernek. A sétánk után levezetésnek frissítő fürdőzés következik Tbiliszi kénes termálfürdőjében.

05.28.
Tbilisziből visszatérünk Kutaiszibe. Városnézés után koccintunk párat, felidézzük az elmúlt napok kalandjait és fájó szívvel felkészülünk a hazatérésre.

05.29.
Hajnalban indulunk vissza Magyarországra. A kora reggeli órákra már Budapesten leszünk

Anyagiak
Túravezetői díj: 10.000 Ft ami fedezi a túravezető kiutazását, szállását, stb. - ezt fizeted nekünk

Repjegyet magadnak intézed (ha nem vettél még repjegyet tudunk segíteni) - 40-60.000 Ft lesz kb poggyásszal

Országon belüli utazással (bérelt kisbusszal és grúz sofőrrel), grúziában jó minőségűnek mondható kényelmes szállásokkal, reggelivel, belépőkkel, programok árával (supra, lovaglás, terepjárók, stb) még 132.000 Ft költséged lesz a helyszínen. Szállásoknál nem feltétlenül szükséges azt választanod, amit mi szoktunk de ennél jobb ár-érték arányút biztos nem találsz :) Évek óta járunk vissza ugyan azokra a helyekre így már tárt karokkal várnak minket.

A többi étkezésnél úgy számolj, hogy egy főétel nagyjából 1500 - 2500 Forintnyi lariba kerül. Étkezésenként én sörrel, desszerttel, salátával együtt (helyszíntől függően) kb 25-33 larit ( 1 lari = 102 HUF jelenleg) szoktam fizetni. Ennél olcsóbban is kihozható, mert a Hacsapuri és társai nagyon laktatóak és 8-15 lariba kerülnek.
Ha tehát hozol magaddal 35-50e Forintnyi költőzpénzt akkor 10 napig lakomázhatsz, jut szuvenírekre és még haza is viszel belőle. Ha nem akarsz sokat költeni akkor 25.000 is elég és még koplalni sem fogsz :)

Utazáson való részével csak végig érvényes utasbiztosítással lehetséges.

Kalandtúra Grúziában - 10 nap (5 nap szabiból)

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não