Idemo na ples! - Andemo balar!, Mundo, Sexta, 09. Março 2018

U sklopu javnoga poziva Istarske županije za podnošenje projektnih prijedloga iz zavičajne nastave, odlučili smo istražiti tematiku koja će, nadamo se, privući pozornost učenika, ali i vas koji nas vjerno pratite. Temeljni je cilj projekta "Idemo na ples!" istražiti aspekte kulture okupljanja i provođenja slobodnog vremena mladih 60' i 70' godina prošlog stoljeća na području Bujštine. Multidisciplinarnim se pristupom žele obuhvatiti različiti vidovi provođenja slobodnog vremena u navedenom razdoblju, s posebnim naglaskom na večernja druženja i izlaske.
U pripremnoj će fazi istraživanja profesori uključeni u projekt provesti pripremne radionice na kojima će učenike upoznati s predmetom istraživanja i svim etapama njegove realizacije. Učenici će pod vodstvom mentora istražiti postojeću literaturu i provesti terensko istraživanje koje uključuje provođenje intervjua s ispitanicima ciljne skupine te prikupljanje video, audio i fotografskog materijala. Učenici uključeni u medijsku skupinu popratit će sve etape istraživačkog procesa koji će u konačnici rezultirati stvaranjem kratkog dokumentarca o istraživanom fenomenu. U završnoj se fazi projekta predviđa tiskanje informativne brošure te organizacija multimedijalne izložbe.
Kako bismo što uspješnije i vjerodostojnije rekonstruirali ovaj djelić naše zavičajne povijesti, pozivamo sve vas koji nas pratite da se uključite u projekt! Ako ste svoje tinejdžerske dane proživjeli u navedenom razdoblju, podijelite s nama svoja iskustva, sjećanja, fotografije i ostale materijale. Svoje komentare, sjećanja, anegdote i fotografije možete objavljivati na ovoj stranici ili nam se javiti na e-mail adresu . Naši učenici i njihovi mentori već su na zadatku i s veseljem će dočekati svaki vaš doprinos!

Idemo na ples! - Andemo balar!

Domingo 22. Julho 2018
Segunda 09. Julho 2018
Quarta 18. Julho 2018
Terça 10. Julho 2018
Sexta 06. Julho 2018
Sexta 06. Julho 2018
Quinta 12. Julho 2018
Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não