Gyászfeldolgozás mesékkel -meseterápiás workshop szakembereknek!, Mundo, Sábado, 17. Fevereiro 2018

„Bármi történik velünk, gyász, veszteség, lelki zavar, már egyszer valakivel megtörtént, valahol valaki meséli, megőrizte, csak meg kell találni az adott egyensúlyvesztéshez a megfelelő történetet és átadni annak, akinek erre szüksége van” (Boldizsár Ildikó meseterapeuta)
A mesék, népmesék minden fontos élethelyzetben segítséget tudnak adni. Krízisekről is találkozunk a mesékben.
Már 3 éve foglalkozom meseterapeutaként mesékkel, a gyászolókkal folytatott munkámban is felhasználom a meséket. Már akár prevenciós foglalkozások formájában is segíthetünk a meseterápia segítségével. Egy éve tartok pszichológusoknak és hétköznapi embereknek, laikusoknak, „Mesés szembenézés a halállal” – foglalkozásokat: Egy rendezett, elsimult viszony a halállal, a későbbi krízisekben is támaszt tud nyújtani.
Már elővételezett gyász során is, fontos a szakszerű, rendszerezett segítség. Vesztségek esetén, a gyászfolyamatnak fordulópontjai vannak, melyeket a mesék megtámogatnak. A halál elfogadásán túl, fontos pont a gyász elfogadása, az alámerülés, a szembenézés, a kapcsolat értékelése, a bűntudat, a harag, a csalódások átdolgozása és az újrakezdés, a továbblépés előkészítése. Ezen pontokkal foglalkozom az egyéni és a csoportos gyásztanácsadási folyamatokban.
.Gyászolokkal folytatott terápiás és meseterápiás tapasztalataimat osztom meg sajátélményű csoport keretén belül!
Hasznos lehet a csoport szakembereknek, akik gyászolokkal foglalkoznak!
Helyszin: Budán a Mom parknal
Időpont: február 17-én szombaton 10-17-ig


információs email: gyasztanacsado@gmail.com

Gyászfeldolgozás mesékkel -meseterápiás workshop szakembereknek!

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não