Gyászfeldolgozás mesékkel -meseterápiás workshop szakembereknek!, Mundo, Sábado, 17. Fevereiro 2018

„Bármi történik velünk, gyász, veszteség, lelki zavar, már egyszer valakivel megtörtént, valahol valaki meséli, megőrizte, csak meg kell találni az adott egyensúlyvesztéshez a megfelelő történetet és átadni annak, akinek erre szüksége van” (Boldizsár Ildikó meseterapeuta)
A mesék, népmesék minden fontos élethelyzetben segítséget tudnak adni. Krízisekről is találkozunk a mesékben.
Már 3 éve foglalkozom meseterapeutaként mesékkel, a gyászolókkal folytatott munkámban is felhasználom a meséket. Már akár prevenciós foglalkozások formájában is segíthetünk a meseterápia segítségével. Egy éve tartok pszichológusoknak és hétköznapi embereknek, laikusoknak, „Mesés szembenézés a halállal” – foglalkozásokat: Egy rendezett, elsimult viszony a halállal, a későbbi krízisekben is támaszt tud nyújtani.
Már elővételezett gyász során is, fontos a szakszerű, rendszerezett segítség. Vesztségek esetén, a gyászfolyamatnak fordulópontjai vannak, melyeket a mesék megtámogatnak. A halál elfogadásán túl, fontos pont a gyász elfogadása, az alámerülés, a szembenézés, a kapcsolat értékelése, a bűntudat, a harag, a csalódások átdolgozása és az újrakezdés, a továbblépés előkészítése. Ezen pontokkal foglalkozom az egyéni és a csoportos gyásztanácsadási folyamatokban.
.Gyászolokkal folytatott terápiás és meseterápiás tapasztalataimat osztom meg sajátélményű csoport keretén belül!
Hasznos lehet a csoport szakembereknek, akik gyászolokkal foglalkoznak!
Helyszin: Budán a Mom parknal
Időpont: február 17-én szombaton 10-17-ig


információs email: gyasztanacsado@gmail.com

Gyászfeldolgozás mesékkel -meseterápiás workshop szakembereknek!

Frita Comigo ?

Sexta 31. Agosto 2018
Sexta 07. Setembro 2018
Domingo 26. Agosto 2018
Quarta 12. Setembro 2018
Sábado 08. Setembro 2018
Sexta 07. Setembro 2018
Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não