Ember és Természet Kollégium | Nyomelemek – az élet sói, Mundo, Quarta, 14. Fevereiro 2018

Az EMBER ÉS TERMÉSZET KOLLÉGIUM februári estjén DR. ZSIGMOND ANDREA-REBEKA, a Sapientia EMTE Környezettudomány Tanszékének adjunktusa tart előadást NYOMELEMEK – AZ ÉLET SÓI címmel, 2018. FEBRUÁR 14-ÉN, SZERDÁN, 18:30 ÓRÁTÓL a GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZBAN.
A nyomelemek elnevezés abból adódik, hogy szervezetünkben mennyiségük elenyészően kicsi, szinte csak nyomokban fordulnak elő, meglétük azonban elengedhetetlen testünk, anyagcserénk megfelelő működéséhez. A nyomelemek a testtömegünknek legfeljebb 0,1%-át teszik ki, mégis szerepük létfontosságú, akárcsak a sónak az ételben. A nyomelemek fő feladata, hogy biztosítsák a biokémiai reakciók és folyamatok normális lefolyását; az enzimek 30%-ának megfelelő működéséhez szükségesek. Hogyan jellemezhetjük az emberi testet a kémiai elemek alapján? Miből van sok és miből van kevés bennünk? Milyenek a hiánytünetek? Milyen táplálékok a forrásai a nyomelemeknek? Ezekre a kérdésekre ad feleletet az előadás.
Az est és egyben a sorozat házigazdája DR. FARKAS GYÖRGY.
Szeretettel várunk mindenkit!
***
A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervezője és az estek házigazdája dr. Farkas György.
***

Közönségünk csoportja:


Ember és Természet Kollégium | Nyomelemek – az élet sói

Barretão 2017

Sexta 17. Agosto 2018

Evento de Divulgação

Sábado 18. Agosto 2018
Sexta 31. Agosto 2018
Sexta 07. Setembro 2018
Domingo 26. Agosto 2018
Sábado 08. Setembro 2018
Sexta 07. Setembro 2018
Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não