Ember és Természet Kollégium | Nyomelemek – az élet sói, Mundo, Quarta, 14. Fevereiro 2018

Az EMBER ÉS TERMÉSZET KOLLÉGIUM februári estjén DR. ZSIGMOND ANDREA-REBEKA, a Sapientia EMTE Környezettudomány Tanszékének adjunktusa tart előadást NYOMELEMEK – AZ ÉLET SÓI címmel, 2018. FEBRUÁR 14-ÉN, SZERDÁN, 18:30 ÓRÁTÓL a GYÖRKÖS MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZBAN.
A nyomelemek elnevezés abból adódik, hogy szervezetünkben mennyiségük elenyészően kicsi, szinte csak nyomokban fordulnak elő, meglétük azonban elengedhetetlen testünk, anyagcserénk megfelelő működéséhez. A nyomelemek a testtömegünknek legfeljebb 0,1%-át teszik ki, mégis szerepük létfontosságú, akárcsak a sónak az ételben. A nyomelemek fő feladata, hogy biztosítsák a biokémiai reakciók és folyamatok normális lefolyását; az enzimek 30%-ának megfelelő működéséhez szükségesek. Hogyan jellemezhetjük az emberi testet a kémiai elemek alapján? Miből van sok és miből van kevés bennünk? Milyenek a hiánytünetek? Milyen táplálékok a forrásai a nyomelemeknek? Ezekre a kérdésekre ad feleletet az előadás.
Az est és egyben a sorozat házigazdája DR. FARKAS GYÖRGY.
Szeretettel várunk mindenkit!
***
A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervezője és az estek házigazdája dr. Farkas György.
***

Közönségünk csoportja:


Ember és Természet Kollégium | Nyomelemek – az élet sói

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não