Borban az igazság! - Túrasorozat 7. állomás Szőlőskislak, Mundo, Sábado, 16. Junho 2018

Tarts velünk! Lehetőséged lesz a túrázáson és kikapcsolódáson kívül sok optimista és életvidám emberrel megismerkedni!
Könnyed balatoni gyalogtúránk után, minőségi borokat kóstolunk egy varázslatos hangulatú pincében.
A természetben együtt töltött túranapot a szívélyes vendéglátás koronázza meg a Balatonboglár – Szőlőskislak szívében található Kislaki Bormanufaktúrában.
A részvétel szabadon választott - Kedv, Vágy és Hangulat kérdése!
Várunk Benneteket sok szeretettel!
JELENTKEZÉS ÉS ÉRDEKLŐDÉS: zarandokkaland@gmail.com

Találkozó:
Június 16-án, szombat reggel 09:00-kor találkozunk Kereki központjában (pontos cím a túra előtti napokban)
Budapestről 1,5 óra utazási idővel érdemes számolni.
Megközelítés: Budapest – M7 – Zamárdi - Kereki

Túraútvonal:
Szombat: Fejérkőtől a Tündérvölgyig Kötcsén keresztül
Vasárnap: Barangolások a Kishegyi Parkerdőben
A túraútvonal változás jogát fenntartjuk!

Borkóstoló:
Kislaki Bormanufaktúra,
6 tételes kóstoló: Rosé 2017, Birtokfehér 2017, Matacs Chardonnay 2017, Válogatás Riesling 2015, Jánoshegy Kékfrankos 2015, Merlot 2015
Szőlőskislakon, ennek a beszédes nevű falunak a dűlőiben, Balatonboglártól 3 km-re délre a dél-balatoni borvidék szívében gazdálkodik Légli Géza 19,1 hektáros szőlőterületen. A somogyi dombság védett belső domboldalain, természetközeli szőlőműveléssel, kézműves borkészítéssel keresi területeinek, az ember, a szőlő és a bor harmonikus kapcsolatát. Az alapelv egyszerű és kézenfekvő: ahhoz, hogy a borai meg tudják mutatni a termőhelyben rejlő egyedi értékeket, őszintén és tisztán kell közelíteni mind a szőlőműveléshez, mind a bortermeléshez. A Balatontól 3 km-re még érezhető a tó üdvözítő hatása. A védett belső dombokon zömében dél, dél-nyugati, nyugati és keleti tájolású területek ideális, egyedi mikroklímát teremtenek a gazdagon gyümölcsös, telt, harmonikus borok készítéséhez.

Szállás:
Panzióban 40 fő
Lehetőség van már pénteken délután/este is csatlakozni a csoporthoz a szálláson, a péntek esti borkóstoló és szállás díja külön fizetendő.

Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap estig):
A 2 napos túravezetés ingyenes, minden egyéb költség egyénileg fizetendő. Borkóstoló 6.000 Ft, a szombat esti vacsora 3.000 Ft és szállás díj 6.000 Ft
Összesen: 15.000 Ft

Az bortúra sorozat linkje:
A bortúra sorozat 2018 tervezett helyszínei és időpontjai:
Március 24-25. Balatonfüred - csopaki borvidék - Figula Pincészet
Április 14-15. Mátrai borvidék - Kovács Pince
Április 29-30. Badacsonyi borvidék – Laposa Borbirtok
Május 12- 13. Etyek-budai borvidék – Etyeki Kúria Borászat
Május 26-27. Somlói borvidék - Somlói Vándor Pince
Június 09-10. Egri borvidék - Gróf Buttler Borászat
Június 16-17. Dél-balatoni borvidék - Kislaki Bormanufaktúra
Július 07-08. Soproni borvidék – Jandl Borászat
Július 14-15. Neszmélyi borvidék - Gottwald Borászat
Szeptember 08-09. Szekszárdi borvidék – Fritz Tanya Borház
Szeptember 22-23. Villányi borvidék – Tiffán Ede Pincészete
Október 06-07. Móri borvidék - Sáfrán Pince
Október 20-21. Mátrai borvidék - Bárdos Pince
November 03-04. Tokaji borvidék – Naár Családi Pince és Szőlőbirtok
November 17-18. Tokaji borvidék - Gizella Pince
További információ: zarandokkaland@gmail.com
Telefon: +36302061206

Utazás:
Egyénileg vagy telekocsi rendszerben. Segítünk az autókat összeszervezni.

Étkezés:
Aki vegetáriánus, kérem tájékoztasson email üzenetben és jelezzük az igényeket a vendéglátó felé a szombat esti vacsorát illetően.
Mindenkinél legyen 2 napra elegendő hideg élelem, vásárlásra szombat reggel már nincs lehetőség illetve elegendő folyadék a szombati túrára. Javasolt mennyiség: 1,5 liter

Ruházat, felszerelés:
Kényelmes túraöltözet, több rétegben, esőkabát vagy esőponcsó, túra bakancs vagy beszálló cipő, kemény talpú rövid szárú túra cipő, túra zokni (+ tartalék mindkét napra), kamásli, 10-20 literes hátizsák, túrabot (saját igény szerint), nedves törlőkendők kicsi kiszerelésben, sapka, napszemüveg, naptej.

Lemondás:
A visszaigazolt részvétel lemondását csak az adott túra időpontját megelőző vasárnap éjfélig tudjuk elfogadni!
Ellenkező esetben a már megrendelt, lefoglalt szolgáltatások ellenértékét sajnos a jelentkezőre tovább kell hárítanunk. Megértéseteket nagyon köszönjük!

Esemény FB linkje:
Ha esetleg a Facebook eseménynél bejelölnétek, hogy "Ott leszek", akkor első kézből értesülhettek az aktuális információkról. Nagyon hálásak vagyunk minden követőnknek, sok érdekes tartalommal próbáljuk megköszönni a bizalmatokat!

Dél-balatoni borvidék
A Balaton déli partján fehér és vörösbor termelése is folyik. A török hódoltság előtt - a szőlőnek köszönhetően – a környék az ország egyik leggazdagabb vármegyéje volt. A domboldalak szőlőire kedvezően hat a tó közelsége, amely sekélyebb itt, mint az északi parton, így viszonylag gyorsan felmelegszik, s ez kedvező mikroklímát teremt. A Balaton és a táj szépsége, a régi kastélyok és pincék miatt sokan látogatják ezt a vidéket ma is. A Balaton déli partvidékén, részben a tihanyi Bencés uradalmi és az egykori Festetics birtokon, részben pedig a paraszti termesztői hagyományokon a filoxéra vész után virágzó szőlő és borkultúra alakult ki. Az immunis pannonhomok talajokon telepített szőlők a XIX. század végén a bortermelők ezreit mentette meg a koldusbottól. A borvidék igazi felvirágzását azonban a **. század derekán végrehajtott szőlőtelepítés jelentette. Az új szőlőültetvények a gazdagabb lösz- és középkötött vályogtalajokon bőven teremnek, és a céltudatosan megválasztott kedvező fajtaszerkezetnek köszönhetően kiváló borokat adnak.
Jellemző szőlőfajták: királyleányka, rajnai rizling, chardonnay, kékfrankos, cabernet sauvignon, merlot
A borvidék éghajlata kiegyenlített, a területek napfényellátottsága kiváló, így a termelési biztonság is jó. A talaj jellemzően homok, lösz, barna erdőtalaj.
A borvidék területe: 2820 hektár
Települései: Andocs, Balatonberény, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonkeresztúr, Balatonendréd, Balatonszemes, Karád, Kéthely, Kőröshegy, Kötcse, Látrány, Lengyeltóti, Marcali, Ordacsehi, Somogysámson, Somogytúr, Szólád, Szőlősgyörök, Visz, Zamárdi településeknek a szőlőkataszter szerint I. és II. osztályú határrészei.

Meghatározó borászatok
• Garamvári Szőlőbirtok
• Bujdosó Pincészet
• Kislaki Bormanufaktúra
• Légli Szőlőbirtok és Borászat
• Konyári Pince
• Ikon Borászat

Borban az igazság! - Túrasorozat 7. állomás Szőlőskislak

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não