22. Março 2018 - 21:00 até 23:00

Bodil Niska kvartett, Mundo, Quinta, 22. Março 2018

Tenorsaxofonist Bodil Niska er en av våre mest særegne saxofonister. Mange kjenner henne som den blide dama bak disken på platebutikken ”Bare Jazz” i Oslo. Men når hun ikke er der, spiller hun jazz selv. Bodil er sjelden. Hun er en av de få gjenlevende norske musikere som hørbart er inspirert av de varme luftige tonene til legender som Zoot Sims, Stan Getz, Dexter Gordon, Coleman Hawkins og Ben Webster.

Hammerfestingen Bodil Niska har bodd i Oslo siden 1990, og gjennom sin mentor –– Randi Hultin ble hun raskt integrert i byens jazzmiljø og startet trioen ”Girl Talk” med Elisabeth Walker og Tine Asmundsen, før hun mot slutten av 90-tallet dannet Bodil Niska Kvartett.

I 2009 mottok hun Oslo Jazzfestivals Ella-pris for sitt virke som musiker, samt sin innsats for jazzlivet i hovedstaden gjennom ”Bare Jazz”.

Til Tromsø kommer hun nå på en etterlengtet og sjelden visitt sammen med sitt faste band som inkluderer tre av Norges absolutt mest ettertraktede jazzmusikere innen denne sjangeren. Dette er karer som har vært med på det meste. Det svinger enormt av dette kompet.

La deg beruse av luftig saxofonspill og et inn i margen svingende komp!

Besetning: Bodil Niska, tenorsax; Magne Arnesen, piano; Stig Hvalryg, kontrabass og Roger Johansen, trommer.

Bodil Niska kvartett

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não