24. Fevereiro 2018 - 5:15 até 20:30

A tél csendje a Harasztosi- magurán!, Mundo, Sábado, 24. Fevereiro 2018

A túra időpontja: 2018. február 24. szombat
Túravezető: Pap Attila
Táv: 12.00km
Szint: 750m
Utazás: autóbusszal

Jégtörő Mátyásnak napján az alföldön már reménykedhetünk a közelgő tavasz évszakváltó jeleiben, de a hegyek világában még erős falakkal védett a Tél uradalma. Már szépen lassan nyúlnak a nappalok, így hosszabb ideig lehet bóklászni a messzire elnyúló hegyháton, ahol kisebb nagyobb erdőfoltok és a hó alatt roskadozó szénaboglyák tarkítják a tájképet.
A Bihar-hegység egyik legformásabb előhegye, a Harasztosi-magura 1106m-es piramis formájú csúcstömbje, messzebbről is minden évszakban magával rántja a természetjáró tekintetét.
A túrát a hegy lábánál fekvő Fericse nevű faluból kezdjük meg, és ide is érkezünk vissza. Számítva arra, hogy vastag hóréteg fedi utunkat Egyesületünk hótalpaival utat taposunk a csapatnak. E remek eszközt bárki kipróbálhatja a túra során!

A túra: Fericse falu központjából a hegy dél-nyugati részén kezdjük meg a felfelé vezető utat. Az úton lankásabb és meredekebb szakaszok váltogatják egymást, és elég hamar egyre szebb kilátás nyílik majd a környékre, ez visz majd egyre fentebb a csúcs felé, ahol egy kedves kis fenyveserdő emelkedik!

Annak ellenére, hogy a távolság nem jelentős, az út időnként fárasztóan meredek, aránylag rövid távolság alatt kell kimásznunk 750 m-t !!!

A túrát csak korábban már téli körülmények között is járt túrázóknak ajánlom!
E napon megtapasztalhatjuk a zord tél arcát is havazással erős széllel, de természetesen lehet csapadék és szélmentes túraidő is!

Szükséges felszerelés: érvényes plasztik személyi igazolvány, túrabot ajánlott a meredekebb részeken nagy segítséget nyújt a stabil járáshoz!
Egynapi élelem és innivaló, gondosan figyelve ennek bevitelére, mert a téli állapotokban hamarabb lemerülhet szervezetünk ! A túra során vízvételi lehetőség nem lesz!!!
Réteges és vízálló ruházat szükséges, és ajánlott csereruhát is hozni !

Ajánlott utasbiztosítást kötni, melyet kérem mindenki egyénileg intézze!

Az útvonal busszal: Békéscsaba- Gyula- Sarkad- méhkeréki határátkelő- Nagyszalonta- Tenke- Belényesújlak- Belényes- Kisszedres- Bontesd- Szód- Fericse, és vissza

Részvételi költség: kb. 2500ft /fő

Jelentkezni lehet 2017. december 01.-től a címen!
A túrával kapcsolatban érdeklődni ugyanezen a címen lehet!

Jelentkezésnél kérem adja meg a nevét, az elérhetőségeit, több jelentkező estén mindenkiét!

A Téli Hegy téged is vár !
Jó készülődést!

A tél csendje a Harasztosi- magurán!

Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não