24. Fevereiro 2018 - 5:15 até 20:30

A tél csendje a Harasztosi- magurán!, Mundo, Sábado, 24. Fevereiro 2018

A túra időpontja: 2018. február 24. szombat
Túravezető: Pap Attila
Táv: 12.00km
Szint: 750m
Utazás: autóbusszal

Jégtörő Mátyásnak napján az alföldön már reménykedhetünk a közelgő tavasz évszakváltó jeleiben, de a hegyek világában még erős falakkal védett a Tél uradalma. Már szépen lassan nyúlnak a nappalok, így hosszabb ideig lehet bóklászni a messzire elnyúló hegyháton, ahol kisebb nagyobb erdőfoltok és a hó alatt roskadozó szénaboglyák tarkítják a tájképet.
A Bihar-hegység egyik legformásabb előhegye, a Harasztosi-magura 1106m-es piramis formájú csúcstömbje, messzebbről is minden évszakban magával rántja a természetjáró tekintetét.
A túrát a hegy lábánál fekvő Fericse nevű faluból kezdjük meg, és ide is érkezünk vissza. Számítva arra, hogy vastag hóréteg fedi utunkat Egyesületünk hótalpaival utat taposunk a csapatnak. E remek eszközt bárki kipróbálhatja a túra során!

A túra: Fericse falu központjából a hegy dél-nyugati részén kezdjük meg a felfelé vezető utat. Az úton lankásabb és meredekebb szakaszok váltogatják egymást, és elég hamar egyre szebb kilátás nyílik majd a környékre, ez visz majd egyre fentebb a csúcs felé, ahol egy kedves kis fenyveserdő emelkedik!

Annak ellenére, hogy a távolság nem jelentős, az út időnként fárasztóan meredek, aránylag rövid távolság alatt kell kimásznunk 750 m-t !!!

A túrát csak korábban már téli körülmények között is járt túrázóknak ajánlom!
E napon megtapasztalhatjuk a zord tél arcát is havazással erős széllel, de természetesen lehet csapadék és szélmentes túraidő is!

Szükséges felszerelés: érvényes plasztik személyi igazolvány, túrabot ajánlott a meredekebb részeken nagy segítséget nyújt a stabil járáshoz!
Egynapi élelem és innivaló, gondosan figyelve ennek bevitelére, mert a téli állapotokban hamarabb lemerülhet szervezetünk ! A túra során vízvételi lehetőség nem lesz!!!
Réteges és vízálló ruházat szükséges, és ajánlott csereruhát is hozni !

Ajánlott utasbiztosítást kötni, melyet kérem mindenki egyénileg intézze!

Az útvonal busszal: Békéscsaba- Gyula- Sarkad- méhkeréki határátkelő- Nagyszalonta- Tenke- Belényesújlak- Belényes- Kisszedres- Bontesd- Szód- Fericse, és vissza

Részvételi költség: kb. 2500ft /fő

Jelentkezni lehet 2017. december 01.-től a címen!
A túrával kapcsolatban érdeklődni ugyanezen a címen lehet!

Jelentkezésnél kérem adja meg a nevét, az elérhetőségeit, több jelentkező estén mindenkiét!

A Téli Hegy téged is vár !
Jó készülődést!

A tél csendje a Harasztosi- magurán!

Frita Comigo ?

Frita Comigo ?

Sexta 31. Agosto 2018
TARGET 2018
Sexta 07. Setembro 2018
Corrida Mulher Maravilha RJ
Domingo 26. Agosto 2018
FHOX On The Road - Recife 2018
Quarta 12. Setembro 2018
Coldplay Em Fortaleza 2017
Sábado 08. Setembro 2018
Encontrar mais eventos em torno de você
Obter recomendações de eventos com base em seu gosto Facebook. Obtê-lo agora!Mostre-me os eventos adequados para meAgora não